Наші професії
Кухар; офіціант; бармен; майстер ресторанного обслуговування
ІІІ ступінь: молодший спеціаліст
«Готельно-ресторанна справа»
«Готельно-ресторанна справа»
Навчально-матеріальна база училища з професії «Кухар, офіціант, бармен» сприяє якісній підготовці кваліфікованих робітників даного фаху. Навчальні кабінети із спец технології, обладнання, кухня-лабораторія, навчальний бар забезпечені обладнанням, відповідно до сучасних вимог і наближені до виробництва.
Популярним в училищі стало проведення конкурсів професійної майстерності з професії, на яких учні демонструють здобуті знання, вміння та навички. Для цього учням потрібно прикласти чимало зусиль, адже приготовані страви повинні притягувати увагу відвідувача, приносити естетичну насолоду, збуджувати апетит та поліпшувати засвоювання їжі.
Виробничу практику учні училища проходять на узбережжі Чорного моря Миколаївської області. Знайомляться з різним сучасним німецьким технологічним обладнанням та технологіями приготування страв та виробів на базах відпочинку «Черемшина», «Дельфін» та пансіонаті «Голубий факел».
Учні, які здобули професії: «Кухар; офіціант; бармен», «Майстер ресторанного обслуговування» можуть продовжити навчання на ІV курсі (ІІІ СТУПІНЬ) за спеціальністю: «Готельно-ресторанна справа».



Виробничу практику учні училища проходять на узбережжі Чорного моря Миколаївської області. Знайомляться з різним сучасним німецьким технологічним обладнанням та технологіями приготування страв та виробів на базах відпочинку «Черемшина», «Дельфін» та пансіонаті «Голубий факел».
Учні, які здобули професії: «Кухар; офіціант; бармен», «Майстер ресторанного обслуговування» можуть продовжити навчання на ІV курсі (ІІІ СТУПІНЬ) за спеціальністю: «Готельно-ресторанна справа».
Кухар; пекар; продавець продовольчих товарів
Пекар, кондитер
ІІІ ступінь: молодший спеціаліст
«Харчові технології»
«Харчові технології»
Досить тривалий час здійснюється підготовка кваліфікованих робітників із професій «Кухар; пекар; продавець продовольчих товарів» та «Пекар, машиніст тістообробних машин; кондитер», де молоді люди оволодівають основами науково-технічних знань і практичними навичками в галузі хлібопекарського і кондитерського виробництва.
Якісному забезпеченню професійних знань сприяє комплексно-методичне забезпечення кабінетів спецтехнології, обладнання, мікробіології та майстерень.
Важливу роль у фаховій підготовці відіграють олімпіади, предметні тижні та конкурси професійної майстерності, які традиційно проводяться серед учнів та майстрів виробничого навчання.
Учні, які здобули професії «Пекар, тістороб, машиніст тістообробних машин; кондитер» та «Кухар; пекар; продавець продовольчих товарів» можуть продовжити навчання на ІV курсі із спеціальності: «Харчові технології».



Важливу роль у фаховій підготовці відіграють олімпіади, предметні тижні та конкурси професійної майстерності, які традиційно проводяться серед учнів та майстрів виробничого навчання.
Учні, які здобули професії «Пекар, тістороб, машиніст тістообробних машин; кондитер» та «Кухар; пекар; продавець продовольчих товарів» можуть продовжити навчання на ІV курсі із спеціальності: «Харчові технології».
Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; водій автотранспортних засобів категорії "В","С"
Професія «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів; водій автотранспортних засобів категорії "В", "С"» займає одне з найпоширеніших місць серед робочих професій
Професійно-практична підготовка здійснюється у навчальних майстернях, лабораторіях, навчально-виробничих дільницях та безпосередньо на робочих місцях підприємств.
Особі, яка опанувала курс професійно-технічного навчання і успішно пройшла кваліфікаційну атестацію, присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» з набутої професії відповідного розряду.



Професійно-практична підготовка здійснюється у навчальних майстернях, лабораторіях, навчально-виробничих дільницях та безпосередньо на робочих місцях підприємств.
Особі, яка опанувала курс професійно-технічного навчання і успішно пройшла кваліфікаційну атестацію, присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» з набутої професії відповідного розряду.
Електрогазозварник; монтажник санітарно-технічних систем і устаткувань
Професія «Електрогазозварник, монтажник санітарно-технічних систем і устаткувань» має сталий попит на ринку праці.
У Тернопільському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі підготовку кваліфікованих робітників забезпечують викладачі і майстри виробничого навчання.
Для досконалого знання професії необхідно мати не лише ґрунтовні знання з спецтехнології, а й технічного креслення. Це необхідно для технічного правильного конструювання, встановлення і ремонту сантехнічних пристроїв у побуті.
Сьогодні професії штукатура, лицювальника-плиточника, маляра, дуже престижні і шановані суспільством. Саме вони втілюють у життя ідеї архітекторів і проектувальників, зводять просторові конструкції промислових споруд, будівлі суспільно-побутового призначення та житлові будинки.
Вони беруть участь майже у всіх будівельних операціях. Ці професії дуже важливі: саме вони відповідають за те, наскільки комфортно будуть почуватися люди у збудованому помешканні, як довго воно слугуватиме.
У Тернопільському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі підготовку кваліфікованих робітників забезпечують викладачі і майстри виробничого навчання.



Для досконалого знання професії необхідно мати не лише ґрунтовні знання з спецтехнології, а й технічного креслення. Це необхідно для технічного правильного конструювання, встановлення і ремонту сантехнічних пристроїв у побуті.
Штукатур; лицювальник-плиточник; маляр



Сьогодні професії штукатура, лицювальника-плиточника, маляра, дуже престижні і шановані суспільством. Саме вони втілюють у життя ідеї архітекторів і проектувальників, зводять просторові конструкції промислових споруд, будівлі суспільно-побутового призначення та житлові будинки.
Вони беруть участь майже у всіх будівельних операціях. Ці професії дуже важливі: саме вони відповідають за те, наскільки комфортно будуть почуватися люди у збудованому помешканні, як довго воно слугуватиме.